Regnskapsfører

Slik finner du den beste regnskapsføreren for din bedrift

Driver du en ny bedrift, så skal du gjerne utføre en rekke oppgaver på egenhånd for å spare på kostnadene. Markedsføring, salg, finanser, innovasjon, og regnskap er bare en håndfull av de prosessene som mange gründere bestemmer seg for å utføre på egenhånd. Spesielt sistnevnte kan dog fort føre til store konsekvenser.

Kvaliteten på mange av de prosessene gründere tar på egen kappe resulterer som oftest bare i dårligere salgsrater eller kvalitet på det samme salget. Hva gjelder regnskap, så er resultatet dog store problemer med skatt, bøter, og generelt sett loven. Derfor bør en ikke ha samme avslappede mentalitet knyttet til dette.

Hvilken regnskapsfører passer til min bedrift?

Når du skal starte letejakten, så er det gjerne lurt å lete etter en regnskapsfører som passer din bedrift. Driver du som gründer er nemlig behovet vidt forskjellig fra et internasjonalt konsern for eksempel. I førstnevnte tilfelle kan det holde med en konsulent, mens sistnevnte nok krever et regnskapsbyrå.

regnskapsbyrå

Et regnskapsbyrå med et bredt spenn av ekspertise er i det hele tatt nødvendig og gunstig for kompliserte regnskap. Driver du derimot med enkle tall kan du ofte nøye deg med en enkel regnskapsfører også. Vær dog varsom, og sørg for at du benytter deg av en regnskapsfører som i hvert fall sitter på 3-5 år med erfaring i bransjen.

Hvor finner jeg regnskapsførere?

Tiden er omme der en leter i telefonboka etter en regnskapsfører. I dag foregår det meste av søkene over nett. Så dersom du har bestemt deg for hvor kompliserte dine regnskap er, og hvilken type regnskapsfører du er på utkikk etter, så er det på tide å benytte seg av nettet for å finne en match til akkurat din bedrift.

Fritt søk i Google

Det første tipset til å finne en regnskapsfører til din bedrift er å se etter alternativer i Google sin søkemotor.

Dette er utvilsomt den beste oversikten over aktuelle kandidater, og du kan også søke basert på dine parametere. Søk for eksempel ”regnskapsfører Oslo” for å få opp alternative regnskapsførere i Oslo-området.

Sammenligningstjenester for regnskapsførere

Ønsker du å unngå søkeprosessen og lange stunder med research, så kan en sammenligningstjeneste fort være det riktige valget for deg og din søken. Her samles de beste alternativene inn til en enkelt tjeneste, der du selv kan sammenligne regnskapsførere.

Blant annet kan du her filtrere alternativene basert på geografisk beliggenhet, pris, og andre viktige faktorer for regnskapsførere. En slik sammenligningstjeneste lar deg dessuten få tilbud direkte av regnskapsførere, slik at det ikke er du som står i stillingen med den første kontakten, og dermed må gjøre kompromiss mot høyere pris.

Referanser fra venner, familie, og partnere

Ofte kan svaret på hvilken regnskapsfører som passer din bedrift ligge nærmere enn det du tror til å begynne med. Referanser fra blant annet venner, familie, og partnere innenfor din bransje kan nemlig være det riktige valget for deg.

Referanser

Husk derimot på at ikke alle regnskapsførere opererer med såkalte vennepris, og at de dessuten kanskje er spesialisert innenfor et annet felt enn din bedrift opererer. Finner du en dyktig regnskapsfører innenfor din omgangskrets er dette flott, men ekspander gjerne horisonten noe, og tør å tenke utenfor boksen!

Slik velger du ut din regnskapsfører

Etter all din research bør du ha notert deg en liste over potensielle regnskapsførere for din bedrift. Enten du driver en liten bedrift for deg selv, eller er ansvarlig for et større selskap, så er det viktig at du gjør godt research. Dette sikrer deg både god kvalitet, og mest sannsynlig store besparelser.

I den gruppen av regnskapsførere du har valgt ut, så faller forhåpentligvis samtlige inn under ditt budsjett. Det finnes derimot muligheter for å naturligvis vurdere basert på pris her, så vel som geografisk plassering, erfaring, og mange andre faktorer.

Pris

Det er ikke til å skjule under en stol at pris er viktig for deg som skal velge en regnskapsfører. Naturligvis får du den verdien du betaler for som oftest, men det er heller ikke alltid sånn at det dyreste er det beste du kan velge. Følg også nøye med på om regnskapsføreren har timepris eller fastsatt pris for mengder.

Geografisk plassering

Med mindre du foretrekker at all kommunikasjon og deling av dokumenter skal foregå over nett, så er det utvilsomt viktig at regnskapsfører er i nærheten. Geografisk plassering er derfor en annen viktig faktor i ditt valg. En lokal regnskapsfører er det beste om du liker personlig kommunikasjon og bistand.

Erfaring

I likhet med andre profesjonelle yrker, så anbefales det alltid å gå for en erfaren regnskapsfører. Med mindre du virkelig har hørt gode rykter om en ny regnskapsfører, så anbefales det å velge en med minst 3-5 års erfaring. Selv om nye regnskapsførere er rimeligere, så må du ikke la pris styre for mye i ditt valg.

Våg å bytte regnskapsfører

Selv med god research, så kan ting gå galt når du velger en regnskapsfører. Det er dermed viktig at du våger å bytte regnskapsfører om denne for eksempel ikke holder frister eller tar seg betalt mye mer enn avtalt til å begynne med. Mange havner i disse fellene, og de kommer seg som oftest ut altfor seint.

Regnskapsførere som snakker sammen

Det kan være et godt råd å ha aktuelle kandidater innen regnskapsføring, så vel som andre prosesser, tilgjengelig i bakhånd for slike tilfeller. Du vil tross alt ikke ende opp med byrden selv i bedriftens mest aktive perioder.

Finn en regnskapsfører nå

Enten du er et lite nyoppstartet foretak eller et konsern, så er en dyktig regnskapsfører en sentral del av enhver bedrift. Derfor bør ikke denne prosessen behandles slik mange andre prosesser i en mindre bedrift ofte blir behandlet. Å ta seg av regnskap på egenhånd om en ikke har ferdighetene kan fort føre til store problemer.

På den andre siden kan en god regnskapsfører i mange tilfeller lønne seg for en bedrift. Verdien som blir lagt til grunnet skattefradrag regnskapsfører finner, så vel som tiden som blir frigitt slik at du kan gjøre det du er god på, er helt uvurderlig for deg som bedriftseier!

Category: Økonomi