Tannbleking hjemme

Tannbleking hjemme, nyttårsforsettet for 2020

Start det nye året med noe man har ønsket seg lenge, men kanskje har utsatt. Ikke la nyttårsforsettet være noe som tar lang tid og kanskje ikke blir gjennomført. Velg å gi deg selv de hvite tennene som lenge har stått på ønskelisten. Dette er noe man kan få raskt og det kan vel ikke være en bedre måte å ønske det nye året velkommen enn med et bredt smil.

I dag føler man seg nesten unormal hvis man ikke har skinnende hvite tenner. Enkelte sier at de føler seg skitten og unngår å smile med munnen åpen.

Er det rart at så mange er blitt så fokusert, på tennenes farge? Svaret er nei.

Munnen til den man snakker med eller ser på, er det øynene våre automatisk dras mot. Det er noe man gjør uten å tenke over det. Tennene våre får derfor akkurat like mye oppmerksomhet som munnen. Dette er faktisk helt naturlig, og det er ganske morsomt å teste det ut.

Forsøk å kun se personen du snakker med i øynene og unngå å se på munnen. De fleste merker raskt at øynene dras ned og vil fokusere på den andre personen sin munn.

Få hvite tenner med tannbleking hjemme

Det er så enkelt og lettvint. Det er bare å sette i gang. Sjekk ut nettsteder som spesialiserer seg på hjemme-bleking av tenner.

hvite tenner med tannbleking hjemme

De har ofte et godt utvalg og gode priser. Det er blitt mye billigere å kjøpe slike produkter i dag. En del år tilbake betalte man flere tusen og måtte få det gjort på et tannlegekontor. Nå er det bare å ta behandlingen mens man setter seg ned i sofaen og setter på ynglingsserien sin. Kanskje også ta seg et fotbad samtidig? Uansett er hjemme-bleking av tennene enkelt og mulig for alle.

Nettsteder som for eksempel Ishop.no, selger fullt system til utføring av tannbleking hjemme i sin egen komfort. I tillegg kan man kjøpe diverse refill og tilleggsprodukter. Andre steder man kan sjekke er blant annet ulike apotek og klinikker som selger ulike produkter til tenner. Ved å sjekke på nettet kan man enkelt sammenligne de beste prisene slik at man også gjør et godt prismessig kjøp.

Hvorfor blir tennene misfarget?

Det mange ikke vet er at tennene våre har porer på akkurat samme måte som for eksempel huden vår.

Hvorfor blir tennene misfarget

Akkurat som en svamp suger til seg ting man utsetter den for vil tennene også suge til seg det vi putter i munnen som har farge. Over tid vil derfor tennene bli misfarget. I tillegg er heller i tiden vår venn. Etter hvert som vi blir eldre, vil tennene også eldes. Den hvite tannemaljen utenpå slites sakte av og da blir den mer gule materien under emaljen mer synlig.

For å fjerne misfargingen slik at tennene blir hvite igjen må man bruke produkter som er laget for dette formålet. Det er flere ulike produkter på markedet og tannblekingsgele er et av de som veldig mange får gode resultater av. Tannblekingsgele trenger inn i porene og fjerner og renser porene for de partiklene som har forårsaket misfargingen. Noen av de tingene vi fører jevnlig inn i munnen vår som har farge og misfarger tennene er:

  • Vin, kaffe og te
  • Farget mat som for eksempel mørke bær som blåbær
  • Tobakk i form av sigaretter og snus

Vanlig tannpasta gir ikke hvite tenner

Jordan tannpasta

Går man inn på matbutikken og ser etter tannpasta som skal gi hvite tenner finner man flere rader med ulike typer. Førsteamanuensis Vibeke Kjærheim som er forsker ved Institutt for klinisk odontologi på Universitetet i Oslo sa til Forskning.no. «Tannpastaene med såkalt whitening-effekt gir deg ikke hvitere tenner».

Videre sa hun at de vanlige tannkremene vi kjøper på matbutikken for å få hvitere tenner, ikke inneholder nok av de stoffene som gjør tennene hvite. Mengden av slipemidler er så moderate at man kan ikke forvente noen særlig effekt. Selvfølgelig er tannkremen god for tennene på grunn av innholdet av fluor, men man må bruke tannblekingsprodukter hvis tennene skal bli hvite.

Hvite tenner ved hjelp av tannbleking er ikke skadelig

Absolutt alle ville valgt hvite tenner hvis de fikk velge. Ingen ville valgt å beholde sine misfargede eller gule tenner hvis de kunne knipse med fingrene og forvandlet tennene sine.

Hvite tenner ved hjelp av tannbleking

Det er mange norske seriøse nettbutikker som selger produkter til bleking av tenner. Det er også mange nettsteder som har tannblekingsprodukter som en del av varene de selger. Det er lett tilgjengelig, og prisene er det heller ikke mye å si på.

Tannbleking hjemme er blitt mye billigere enn tidligere slik at alle har mulighet hvis de vil.

Man kan heller ikke si at det er vanskelig å finne tid til å gjøre dette. Siden de aller fleste som bleker tennene gjør det hjemme står man helt fritt til å velge tidspunkt. Det man ser i undersøkelser er at det er veldig mange som har lyst, men som er usikre på om det er farlig. Det er lett å vegre seg for å utsette tennene for noe hvis man er redd for at det kan være skadelig for tenner og tannhelsen.

Profesjonelle tannblekingsprodukter

Alle undersøkelser viser at ved å bruke profesjonelt utviklet produkter for tannbleking skades ikke tennene. Man må følge instruksjonene til punkt og prikke, og samtidig avbryte behandlingen hvis man føler smerter eller annet ubehag.

Profesjonelle tannblekingsprodukter

Behandler man tennene sine hjemme med tannblekingsprodukter og gjør det riktig, vil det være trygt og sikkert. Når ting ikke gjøres på rett måte, kan det være skadelig uansett hva det er. Hvis man børster tenner altfor hardt kan man skade tannkjøttet og dette kan være smertefullt og i verste fall føre til infeksjoner. Følg bruksanvisninger og man vil være sikker på at både resultatet blir bra og effekten er som den skal.

Velg norske nettbutikker når man kjøper produktene. Da slipper man eventuelle språkbarrierer og man får bruksanvisning som enten er på norsk eller engelsk. For å utføre behandlingen riktig er det selvfølgelig fordelaktig å kunne forstå bruksanvisningen. Man skal også utvise forsiktighet ved kjøp av slike produkter fra utlandet. Man kan aldri vite om varene inneholder det som står på pakningen.

Hvordan påvirker behandlingen tennene?

Det som skjer under behandlingen, er at porene i tennene åpnes ved hjelp av det produktet som brukes. Porene renses og det som misfarger tennene fjernes slik at tennene blir hvite igjen. I etterkant av behandling, vil tennene på en naturlig måte få tilbake mineraler og porene re-hydreres.

Hvordan påvirker behandlingen tennene

Unngå helst farget mat og drikke i en kort periode etter behandling, slik at tennene rekker å få stabilisert mengden av mineraler. Videre vil bruk av blant annet tannpasta og munnvann som inneholder fluor, bidra til at tennene opprettholder de sunne mineralene

Det er helt naturlig å ha sensitive tenner og over halvparten av oss opplever dette ved for eksempel ising i perioder. Tennene kan faktisk bli dehydrerte og da mister de noe av evnen til å beskytte seg mot temperaturforskjeller. Derfor opplever mange ising ved blant annet spising av iskrem. Det er nervene som reagerer på grunn av manglende beskyttelse. Dette er midlertidig og tennene re-hydreres som nevnt tidligere ved blant annet bruk av fluor og fluor produkter.

Ved bruk av tannblekingsprodukter for å få hvite tenner kan man derfor også oppleve dette i etterkant. Det er helt normalt og fullstendig ufarlig og som regel borte innen en dag eller to. vanlige grunner til at mange opplever ising og sensitive tenner er:

Tannbleking

  • I etterkant av behandling for å få hvite tenner
  • Har sensitive tenner på grunn av gener
  • Emaljen er tynn
  • Skader på tenner som hakk og lignende kan øke sensitiviteten

Har man svært skadede tenner kan det være lurt å oppsøke tannlege i forkant av behandling. Tannblekingen man gjør hjemme vil gi deg et flott hvit smil, men skader på tennene vil fremdeles være synlig hvis disse ikke ordnes i forkant.

Lang historie

Tenner har vært viktig siden de første menneskene oppfant den første primitive tannbørsten, laget av en pinne som ble oppfliset på den ene enden. Slik fikk de renset og skrapet tennene. Romerne fjernet misfarging på tenner ved en blanding av geitemelk og urin. I Egypt renset de og fjernet flekker fra tenner med en grøt laget av pimpstein og eddik fra vin.

Hvite tenner

Tannbleking har en lang historie og man finner de første bevisene på såkalt «moderne» tannbleking, helt tilbake til året 1877. Som alle vet så har dette bare økt i popularitet og i de siste 30 årene har man brukt en konsentrasjon av hydrogen peroksid. Fra åtti-tallet av så har man altså kunne smykke seg med hvite skinnende tenner.

Det var selvsagt banebrytende når behandlingen først kom på markedet. I begynnelsen måtte man ut med en liten formue og man måtte til en tannklinikk. Da det senere ble utviklet nye, men like effektive metoder for tannbleking hjemme, var dette banebrytende på en helt ny måte.

Nå ble det tilgjengelig for alle. Om man er sengeliggende, travel, bor langt unna tannklinikker har man nå alle like muligheter. I tillegg er det allment tilgjengelig fordi det er blitt rimelig. Tannbleking er ingen luksus lenger og for mange er det blitt en fast del av fast rutine.

Kilder til denne artikkelen:

Category: Tips og råd

Stikkord: , ,