Flest velger silikonpupper med naturlig look

Brystforstørrelse er det kosmetiske kirurgiske inngrepet flest for gjort i Norge hvert år. Årlig er det om lag fem tusen kvinner som velger dette. Her til lands ble det populært på åtti-tallet, men selve inngrepet ble faktisk oppfunnet tjue år tidligere. Det var da man oppfant silikonprotesen.

Det er ikke bare her til lands at brystforstørrelse er et veldig populært inngrep. Både vanlige kvinner og kjente personligheter har gjort det i mange år nå. Det har vært blant annet i spesielt USA og i England at kjente skuespillere og musikere har innrømmet å ha forandret brystene sine. Tidligere fulgte det med et stigma med det å innrømme at man hadde fått silikon-innlegg, men nå for tiden står flere frem.

Viktig å tenke seg grundig om før man bestemmer seg

Noen som får dette gjort går ut i sosiale media og innrømmer det og snakker samtidig åpenhjertelig om at de angrer i ettertid. Det kan ha noe å gjøre med at resultatet ikke ble som forventet eller at man i ettertid kanskje ser seg tilbake og ikke forstår hvorfor dette var så viktig i utgangspunktet.

silikonpupper

Den eldste av reality søstrene i Kardashian klanen Kourtney, angrer og skulle gjerne sett at hun ikke hadde fått silikonpupper. Når kroppen eldes eller forandres på grunn av barnefødsler ønsker man forandringen vekk. Hvis resultatet ikke stemmer og er helt likt som man husket seg selv så forstår man at man ikke kan skru klokken tilbake selv om man foretar et slikt inngrep.

Andre får satt inn silikon proteser på grunn av at man kanskje har små bryster. Som Victoria Beckham har sagt så fikk hun forstørret brystene på grunn av egen usikkerhet med tanke på størrelsen. Hun sier nå i etterkant at hun skulle heller sett at hun hadde omfavnet den hun var den gang, selv med små bryster.

Kvinner skal gjøre det for sin egen del

Siden det er nevnt at enkelte angrer og skulle sett at de ikke hadde gjort det er det fremdeles det aller mest populære kosmetiske inngrepet. Kaley Cuoco fra The big bang theory, sier med en oppfriskende ærlighet at hun ikke angrer et sekund.

Kaley Cuoco

Hun er en av de best betalte skuespillerne på tv i dag og sier rett ut det mange tenker. Hun sa til bladet Womens Health US, at selv om man er i den man er innvendig, så ønsker man å ta seg godt ut. Hun sier også at det er viktig at man gjør det for sin egen del og ikke for noen mann eller andre. Får det en til å føle seg bra er det fantastisk.

To forskjellige fasonger

Når man skal bestemme seg for hvilke fasong og type silikon protese man ønsker, får man råd fra kirurgen. Det kommer jo helt an på hvilket resultat man vil ha og kroppsfasongen vil også spille en rolle.

To forskjellige fasonger på silikonpupper

  • Dråpeformet silikonprotese kalles også for en anatomisk protese fordi resultatet blir mest naturlig. Personer som er naturlig slanke og ikke har mye fettvev eller brystvev anbefales denne fasongen da det gir best resultat. Protesen plasseres under muskel i brystet.
  • Rund silikonprotese er rimeligere enn den dråpeformede og har kanskje mest det utseende vi forbinder med silikonpupper.

De aller fleste ønsker et naturlig resultat og vil unngå å se ut som tegneseriefiguren Betty Boop. Det er derfor viktig at man føler tillit til kirurgen som skal utføre inngrepet. Kirurgen skal ta utgangspunkt i kroppstypen og rammen og deretter gi pasienten et realistisk bilde av hva resultatet vil bli. Ved samtale skal man komme frem til hva sluttresultatet blir før man legger seg under kniven.

Den kjente skuespilleren Halle Berry har fått lagt inn silikon proteser og hennes resultat er meget naturtro. Størrelsen passer godt til kroppsfasongen og er av middels størrelse. Dette gjør at de ikke er hverken for runde eller for store slik at hun ikke blir topptung med for kraftig markert kløft.

Tips og triks

På noen kan man ikke se en antydning til at det er gjort noe, men andre bryst skriker silikonpupper. Det kan enten være fordi størrelsen er for stor for kvinnens kropp eller at kirurgen har foretatt noen uheldige valg. Uansett kan det være lurt å vite litt om hva resultatet kan bli når visse ting gjøres. Og ikke minst ha litt kunnskap om hvorfor kirurgen velger å gjøre en spesiell ting istedenfor en annen ting.

Silikonbryst

Hvorfor velger man å gå inn med implantatet gjennom armhulen istedenfor under brystvorten og så videre. Vær nøye med å få all informasjon slik at man er fullstendig kjent med hva som skal gjøres.

Et eksempel på en meget vellykket brystforstørrelse er den til skuespilleren Kate Hudson. Man kan ikke se på noen måte at det ikke er hennes ekte bryster.

Kate Hudson

De ser naturlige ut blant annet fordi de ikke er plassert for høyt på brystet, samt gjort for fyldige øverst på brystene. Sangerinnen LeAnn Rimes derimot, har dårlig utførte silikonbryster ifølge flere kjente plastiske kirurger. Hennes bryster ser unaturlige ut og det kommer av at protesene er lagt oppå brystmuskler med for mye løs hud rundt.

Innføring av silikonimplantatene

Kirurgen kan velge flere steder hvor silikon implantatet føres inn.

  • Gjennom armhulen kan ha en tendens til å bli et større inngangssår og bli et mindre presist plassering av implantatet.
  • Innføring av implantatet i folden under brystet er den metoden flest foretrekker. Denne måten er den flest foretrekker av flere grunner. Den ene er at selve inngrepet blir mer presist utført samt at arret skjules godt. I tillegg er man i stand til å amme i ettertid når implantatet føres inn uten å skade brystkjertler.

Holdbarhet i etterkant

For en del år tilbake fikk man høre at man burde skifte ut silikon innleggene etter ca. ti år. Det var den såkalte levetiden silikoninnlegg hadde. I dag er de produsert og designet bedre med mer holdbare materialer slik at man ikke vil få den samme beskjeden. De fleste kirurger vil si at de kun skal skiftes ut hvis det skjer forandringer eller man opplever problemer med implantatene

silikonimplantat

Oppdager man at brystene forandres ved utseende eller ved føling må man kontakte kirurgen og klinikken.

En av de vanligste komplikasjonene som kan oppstå i etterkant er forhardning og misformede bryster som oppstår på grunn av bakterier og infeksjoner. Går man 20-25 år tilbake skjedde dette med nesten halvparten av de som fikk forstørret brystene. I dag er rutinene og teknikkene rundt det å forhindre bakterier og dermed infeksjoner så gode at færre en 2 prosent opplever disse komplikasjonene.

Veldig mange lurere selvfølgelig på hvordan brystene vil eldes når de har fått silikon innlegg. Det finnes selvfølgelig ingen fasit svar på dette siden alle eldes individuelt. Man ser derimot en sammenheng med hvor mye av brystene som er naturlige. Jo mer naturlige jo større forandring opplever man med alder. Dermed er sjansen større for at man vil ønske med tiden å løfte brystene eller stramme huden.

Dagens silikoninnlegg sprekker ikke

Vi har alle sikkert sett skrekkhistorier i media om kvinner som har hatt lekkasjer i silikon brystene. Ikke uvanlig at man ble vist bilder av deformerte bryster og til og med mage siden silikon hadde rent ut av innlegg som sprakk.

silikoninnlegg sprekker ikke

Dette er noe som hører til historien og skjer ikke i de nye moderne innleggene. Silikoninnleggene inneholder ikke flytende silikon som tidligere, men istedenfor en fast gele av silikon. De eldre modellene kunne lett sprekke og man kan sammenligne dem med ballonger fylt med vann. De som brukes i dag sprekker ikke og man kan stå på dem helt uten å få en skade eller sprekk.

De som brukes i dag tåler det man kaller livets belastninger. Man kan være aktiv i alle typer idretter og aktiviteter som blant annet boksing. Dette gir en ekstra god følelse av sikkerhet og er nok dermed med på at det fremdeles økende populariteten.

Kilder:

Category: Webdesign

Stikkord: , ,