Studer webdesign

Hvordan du kan bli en dyktig webdesigner – Skoler i Norge

Ønsker du å bli en dyktig webdesigner? Det første du da må gjøre er å skaffe deg en utdanning i grunnleggende konsepter. Det kan være helt nødvendig å ha en utdanning på høgskole, eller helst universitetsnivå, for å få jobbe for større firmaer i dag. Om du har skaffet deg kunnskap gjennom praksis, er det fortsatt mulig å få jobb kun basert på dette, men trenden er at flere og flere firmaer vil at også webdesignere har en universitetsutdannelse som grunnlag. Utover dette trenger du praksis, og en god dose kreative evner.

Webdesign utdannelser

Utdannelser innen webdesign finner du på de flere skoler. Noen av stedene som tilbyr webdesign utdannelser innen dette er NKI, NTNU, Høgskolen i Bergen, Høgskolen i Sør-øst Norge, eCademy, Norges kreative Høyskole, Universitetet i Bergen, og flere andre steder. Det kan nok være lurt å sikte på et Bachelorstudium.

Men utdannelsen er ikke alt. For at du skal få jobbe med webdesign hos spennende arbeidsgivere trenger du i tillegg erfaring. Å få seg erfaring kan alltid være en utfordrende sak, da de fleste krever erfaring for at du skal få jobbe for dem. Men om du står på, holder deg oppdatert, og kanskje skaffer deg noe erfaring gjennom noen mindre konvensjonelle kanaler, så kommer du til slutt inn et sted og kan begynne å opparbeide deg den nødvendige erfaringen.

Dersom du allerede har god erfaring og er en dyktig webdesigner, så søker Mementor AS webdesignere i Oslo. Mulighetene innen design og webutvikling er store!

Praksis innen webdesign

Det er en utfordring å bli kategorisert som en dyktig webdesigner uten arbeidserfaring. Utdannelsen kan kun ta deg et stykke på veien og lære deg grunnleggende konsepter og verktøyer, men resten kommer med praksis innen webdesign og erfaring. Om utdannelsen gir deg mulighet for å få en praksisplass, så grip muligheten og skaff deg så mye arbeidserfaring du kan mens du holder på med utdannelsen!

Denne erfaringen vil hjelpe deg å få din første jobb som legger grunnlaget for din resterende praksis og oppbygging av din erfaring og kompetanse. Det finnes noen muligheter for å skaffe seg erfaring noe enklere innen man får sin første jobb. Det kommer vi tilbake til.

Oppdater deg på nett

Oppdater deg på nett også. Om det tar litt tid før du får fast jobb etter at du er ferdig med utdannelsen din, så ikke la deg bli utdatert på viktige trender og hva som ellers skjer innen bransjen. Det er mye informasjon å finne på nett. Også om stillinger som blir tilgjengelige. Du finner både god opplæringsinformasjon og du vil finne Youtube videoer hvor du kan få innføringer og tips. Alt dette er det lurt å følge med på.

Jo mer oppdatert du er når du kommer inn på et intervju, jo større er sjansen for at du klarer å overbevise din intervjuer om at du er den rette for jobben. Det kan også være en god ide å registrere deg i profesjonelle nettverk som LinkedIn eller andre sosiale medier. Ved å bruke nettverk som LinkedIn kan du komme i kontakt med andre som jobber hos interessante arbeidsgivere og få tak i informasjon om jobber som blir tilgjengelige.

Online freelance

Det er flere måter å få seg litt erfaring mens du jobber med å skaffe deg erfaring og kompetanse. Du kan forsøke å få noen oppdrag på nett gjennom online freelance nettsteder. Disse fungerer og det er mulig å få oppdrag hvor kjøperne har forskjellige krav til hva de trenger.

Noen ønsker bare en noen enkle websider og ønsker ikke å bruke mye penger på å få dette designet av større byråer. I stedet leter de etter utviklere på freelance nettstedene.

Det er mange steder du kan finne en utdannelse for å bli webdesigner. Men det er ikke utdannelsen alene som gjør at du blir en dyktig designer. Du trenger erfaring, i tillegg til at du bør ha noen kreative evner i bunnen.

Category: Webdesign

Stikkord: , , , ,