Benelli Due 756

Spenstig allround twin

ben_due750_dy1_07_small

Due 756 er Benellis nybegynnersykkel og er en lekker sake med tosylindret 750-motor, avansert ramme og lekker design – en sykkel for dem som vil ha en kompakt og sportslig sykkel i eksklusiv innpakning.

Med ny frisk kinesisk kapital satses det friskt hos Benelli om dagen. I tillegg til en omfattende utvidelse av antall tresylindrede modeller kommer også den nye Due 756, som skal sørge for rekruttering til merket. I første omgang får vi en nokså standard naken allroundmodell, men senere vil vi finne denne motoren i en mer utpreget supermotard og en modell med adventure-markedet i kikkerten.


Due 756 har en tosylindret rekkemotor med 180-graders veivaksel, to overliggende kamaksler og fire ventiler per sylinder.

den første utførelsen gi 90 hk ved 10 000 o/min. Eksosanlegget munner ut under svingarmen like bak motoren og inneholder en 3-veis katalysator.


Rammen er i aluminium og støpes i to deler som senere skrus sammen. Motoren fungerer som en bærende del. Motoren er kort og gir plass til en lang svingarm som er lagret i motoren. Et kort fjærbein er plassert like bak svingarmlageret. Foran sitter en oppned forgaffel med imponerende 50 mm gaffelrør og er kombinert med bremser med 320 mm skiver radialkalipere.
Benelli har satset på en mer moderat designspråk for Due 756 enn for enkelte av de tresylindrede modellene, men eksklusiviteten er der. Mellom 3000 og 4000 Due 756 per år regner de med å produsere de neste årene.